Niets wat je aanbrengt wordt goed opgenomen als je niet scrubt!

Scrubben is belangrijk om dode huidcellen te verwijderen waarna je huid weer gaat glanzen en zachter aanvoelt. Daarnaast wordt ook aanmaak van nieuwe huidcellen versneld en de doorbloeding verbeterd waardoor het huidverouderingsproces wordt vertraagd.

Hoe vaak scrubben?
Scrub niet dagelijks. Zo’n twee keer per week is voldoende. Als je een gevoelige huid hebt, dan hou je het best bij een keer per week. Masseer de scrub altijd voorzichtig op je huid, vooral je gezicht is kwetsbaar. De lichaamshuid is dikker, waardoor je iets harder mag scrubben. 

Zout of Suiker?
Zeezout
heeft grote korrels met scherpe randen. Hierdoor worden zoutscrubs als schurend beschouwd en daardoor niet echt geschikt voor gevoelige huid. En liever niet je gezicht scrubben met zout.

Ongeraffineerde suiker worden gebruikt om scrub te maken. Suikerkorrels zijn perfect rond van vorm. Ze verwijderen de dode huidcellen zonder er te hard voor te zijn. Onbewerkte suiker bevat veel glycolzuur, dat regenererende eigenschappen heeft voor je huid. Glycolzuur is een veel voorkomend ingrediënt in huidverzorgings- en antiverouderingsproducten, omdat het rimpels vermindert, de huid repareert en hydrateert en helpt de huid te beschermen tegen giftige stoffen.

Wat gebeurt er als je te veel scrubt?
Over-exfoliëren is a thing! Als je je huid te veel scrubt, droog je je huid ook te veel uit. De glow bereik je niet door over-exfoliëren. Daarom is het kiezen van het juiste product voor je type huid erg belangrijk. Als je merkt dat je huid droog aanvoelt na het scrubben, er dof uitziet, geïrriteerd dan ben je zeker te veel aan het scrubben en heb je niet de juiste product voor je huid gekozen.

En vergeet je lippen en voeten niet te scrubben. Je lippen gaan vervellen door zonnebrand of de vrieskou, kies dan een zachte sugar scrub met pure oliën die de dode huid zacht verwijdert en tegelijk de gevoelige huid kalmeert.

Voeten hebben de neiging om droge huidplekken op te hopen, meer dan ergens anders op het lichaam. Eelt, kloofjes of een onverzorgde huid, je voeten verdienen extra aandacht Gebruik hiervoor een zachte scrub met zout of suiker en wrijf de plekjes zachtjes in tot ze weg zijn. Gebruik vervolgens 's avonds een verzachtende voetcrème om uw huid te beschermen.