Zelfbruiner als DE oplossing?

Zelfbruiner en/of spray tanning is de toekomst voor een verantwoorde gezonde bruine teint! Steeds meer mensen zijn zich bewust van de gevaren van overmatig of verkeerd zonnen en zonnebank gebruik.
Schatting op basis van diverse onderzoeken wijst uit dat 1 op de 5 personen in de loop van hun leven een bepaalde vorm van huidkanker zal krijgen.

Verwijdering van huidkanker en de vervolg behandeling kan pijnlijk zijn en laat vaak lelijke littekens achter en dat is bij een positief geval! Ondanks deze gevaren blijft de vraag naar een bruine teint bestaan.

is zelfbruiner de oplossing? Absoluut! Het is een gezonde manier om in slechts enkele minuten een mooie bruine teint te krijgen. 

Voordelen
Zelfbruiner en Spray Tanning kennen vele voordelen ten opzichte van de zon- en/of zonnebank:

  • geen versnelde huidveroudering;
  • geen verhoogd risico op huidkanker;
  • geen beschadiging van de huid;
  • geen uitdroging van de huid;
  • oplossing voor mensen met een zonallergie;
  • geen pigmentatie;
  • geen verbranding van de huid.

Maar let wel op wat je op je huid smeert! Veel zelfbruiner en spray tan zijn OOK enorm slecht voor je huid. Niet alleen chemicaliën zoals kleurstoffen waar men misschien wel bezorgd over moet zijn. Bij spray-vorm ga je onnodige (chemishe) kleurstoffen inhaleren. En in smeer-vorm kan het je poriën blokkeren.  Toevoegingen van hoge concentratie synthetische alcohol om de tan sneller laten drogen kunnen ertoe leiden dat de huid uitdroogt en het verouderingsproces van de huid versnelt.

Lees dus altijd de ingrediënten op de verpakking. Zijn er chemische kleurstoffen toegevoegd? Staat alcohol hoog op de INCI lijst? En parfum, synthetisch of natuurlijk? Wat doet dit allemaal voor je huid en gezondheid?